Transformasjon av enebolig

Totalrenovering og tilbygg til opprinnelig ferdighus

Prosjekttype

Småhus

Oppdragsgiver

Privat

Beliggenhet

Nesodden

Areal

År

2019

Status

Ferdigstilt

Det opprinnelige huset på eiendommen var et ferdighus oppført i 1989. Oppgaven hadde utspring til dels i økt plassbehov og til dels i et ønske om oppgradering av eksisterende bolig. Resultatet endte med totalrenovering av opprinnelig ferdighus samt et nytt tilbygg. Opprinnelig bolig fikk et stramt og renskåret fasadeuttrykk, ny takløsning samt en mer åpen, luftig og funksjonell planløsning med større kontakt til omgivelsene. Tilbygget tilfører flere funksjoner på inngangsplanet og tilrettelegger for en fin atkomstsituasjon. Av estetiske og vedlikeholdsmessige årsaker ble Kebony valgt som fasadekledning både på opprinnelig bolig og på tilbygget. Henholdsvis i en brent variant (Shou Sugi Ban), som gir en helt kullsort overflate, og i originalvarianten som etter hvert blir sølvgrå. Dette var gjort for å få en kontrast mellom opprinnelig hus og nytt tilbygg.

Foto:
Melissa Hegge