Vasshjulet

Konkurranse for nytt vernebygg

Prosjekttype

Andre Prosjekter

Oppdragsgiver

Lørenskog kommune

Beliggenhet

Losby, Lørenskog

Areal

136 m2 BYA

År

2008

Status

Ikke realisert

Vasshjulet er del av restene fra et gammelt sagbruk. Oppgaven var å lage et nytt vernebygg over hjulet, samt forslag til bearbeiding av det omkringliggende terrenget slik at dette var egnet til ulike type arrangementer. Det formale grepet spiller opp til assosiasjoner knyttet til vasshjulets tidligere drift og funksjon; ”vann” og ”tre”, samt disse elementenes respektive egenskaper; ”mykt” og ”stramt”. Arkitektonisk baserer prosjektet seg på tre tilsynelatende selvstendige deler: et tak, et dekke og en boks. I tillegg består det av et amfi samt kommunikasjonslinjer og såkalte ”ledetråder”. Forslaget oppnådde 3. plass i åpen arkitektkonkurranse.

Foto: